Monday, August 20, 2007

Misokattega kala, kodune katsetus



Täna proovisin siis seda Nobu/Xiaoyu misokattega kala ise kodus teha. Rimi üllatas imetlusväärse valge kala valikuga ja kuna mind tabas otsustamisvõimetus ostsin nii turska kui koha (fileed).

Kastmeks segasin 50-50 tumedat ja heledat miso pastat, 2 tl mett ja ca 2 spl mirini.
Kala panin kahe küpsetuspaberi vahele ja ahju, esmalt nii ca 10 min ja siis ilma pealmise küpsetuspaberita veel 5 min.

Osade tükkide peale panin proovimise mõttes ka kooritud tomatit.

Ei tulnud päris nii hea kui Xiaoyu juures. Ilmselt peaks mett rohkem panema ja algusest peale lahtiselt küpsetama, et pealmine kaste rohkem karamelliseeruks.
Koha oli kusjuures parem kui tursk ja tomat sobis imehästi.

Mõnus light-dinner peale pikka nädalavahetust(siiski Siim jäi endale kindlaks, et tema eelistab punast kala).
Kindlasti katsetan sellega veel.

No comments: