Saturday, August 18, 2007

Misokattega kala



Sõbrad Xiaoyu ja Matthew elavad Londonis ja kuna neil on uus laps, siis käisin ööelu väisamise asemel nende juures õhtusöögil.
Xiaoyu oli valmistanud foodiede ja muidu snoobide lemmikrestoranist NOBU "laenatud" retsepti järgi turska.

Xiaoyu tursk miso kastmes

tursa või muu valge kala fileed
heledat miso pastat
tumedat miso pastat
fariinushkurt (sobib asendada meega)
mirin-i (riisivein/äädiaks)

serveeriti aurutatud aedubade ja aromaatse riisiga (kas fragrant rice sobib tõlkida aromaatseks riisiks?)

Hele-, ja tume miso pasta segatakse suhkru või mee ning miriniga, ning pannakse siis kalafileedele ca tunniks marineerima. Seejärel sama kasuka all ahju.

Mulle jättis sügava mulje, enne tagasi lendamist käisin Japan Centeris provianti varumas. Sain kõike, mis vaja ja veel mõningaid asju pealegi. Murakami fännina ei saanud jätta ostmata Udon nuudleid ja muidugi varusin ka natuke maitseaineid ja kastmeid. Loodan lähiajal katsetada.

No comments: