Tuesday, August 28, 2007

Retk makrobiootilise köögi maile



Rakendasin pühapäeval taas oma miso pastat, selleks et teha vist kõige lihtsamat jaapanipärast rooga üldse. Miso suppi. Esmakordselt proovisin seda koos oma esimese sushiga, mis teadagi jättis mulle kustumatu elamuse. Nii on ka miso supp pikalt kuulunud minu maitsemälus lemmikute kategooriasse.
Miso supp on makrobiootilise dieedi üks osalisi, noh et oled terve nagu purikas ja elad saja aastaseks, nagu väikesed jaapanlased :)
Aga hiljuti lugesin ma, et jaapanlased ise asendavad hommikukohvi tihti miso supiga ja töökaaslased Londonis väitsid, et tegemist on geniaalse pohmarohuga (neil on misosupp saadaval pakisupina).
Niisiis, pühapäeval tegin ma miso suppi.

Miso supp:

3 spl heledat miso pastat
porrut viiludena
1 leht nori
tükeldatud maitsestamata tofut

Kuuma vette tükkidena nori ja porru, siis segada sisse miso pasta, segada kuni lahustub (ja vesi muutub uduseks / hallikaks). Siis lisada tükkidena tofu.
Selline mõnus 4 minuti projekt.

Ja maitses just nagu päris.

Siim oli mind muidugi juba ette hoiatanud, et tema miso suppi maitsema ei hakka, nii et seks puhuks tegin ka pasta bolgognese. Või noh, selle varasügisese ja kergelt aedviljarohkema venna.

Veggie Bolognese

5 suurt küpset tomatit
1 hakitd mugulsibul
1 hakitud küüslauguküüs
hakitud fenkolit
ribadeks lõigatud ja kooritud suvekõrvitsat
1 viilutatud punane paprika
300 g vasika hakkliha
värsket basiilikut ja tüümiani
punast tammist veini
mett

Tomatipastat ei pannudki, kogu kaste tuli päristomatitest. Maitse läks Bologneselikult kangemaks veinist, meest ja basiilikust-tüümianist.

No comments: