Monday, August 6, 2007

Salat brokkoli ainetel



Täna sain hakkama jalgratta leiutamisega (mida ilmselt enamik "ise" leiutatud retsepte on), aga mis sellest, meel on ikka hea :)

Mul oli brokkolit (ema kasvatatud ökotoode) ja samas tekkis isu peedi järgi (üsna kummaline, tõdege). Nii ma siis nuputasin, kuidas neid kokku tuua. Otsustasin värske salati kasuks, ainuke kuumutatud osa sellest oligi brokkoli.

Salat brokkoli ja peediga

Brokkoli
Värske peet (samuti öko, muide)
Rooma salat
Parmesan
Balsamico
Oliiviõli
Shalottsibul

Piserdasin toorest brokkolit balsamico, oliiviõli, soola, pipra, hiina magus-hapu tsillikastmega ja lasin mõnda aega sellise segus seista.
Siis panin brokkoli märjaks tehtud ja korraks kokku nätsutatud küpsetusüaberi sisse ja "peaaegu pehmenemiseni" ahju.
Ladusin taldrikule rebitud Rooma salati lehti, siis toore värske peedi laaste, siis keskele äsja ahjust tulnud brokkoli ja siis Parmesani laaste. Peale meresoola ja värskelt jahvatatud pipart ja kel tahtmist (mina olen patoloogiline sibulafänn), siis mõned killud sibulat.

Tuli:
a. ilus
b. tervislik
c. selgus, et peet ja brokkoli sobivad kokku

Hiljem hakkasin mõtlema, et oleks võinud täiendada peotäie granaatõuna seemnete või seedermänni seemnetega.

No comments: