Tuesday, September 4, 2007

Singapuri Nuudlid / Singapore Noodles


Pühapäeval tegin nuudlirooga, inspiratsiooni sain kas Olive või Delicious (ma ei mäleta enam) ajakirja lastenurgast :)

Singapuri nuudlid / Singapore Noodles

pool pakki (~150 g.) munanuudleid / half a pack of (~150 g.) egg noodles
kanafileed / chicken fillet
krevette / shrimps
ribadeks lõigatud punast paprikat / sliced red bell-pepper
jaapani nuudliroa kastet / japanese noodle soup sauce
või kui seda pole siis - or if you don`t have any
soja kastet ja pruuni suhkurt / soy sauce and brown sugar
karri pulbrit / curry bowder
hakitud värsket ingverijuurt / chopped fresh ginger root
hakitud küüslauguküüs / chopped garlic ( 1 clove)
seesamiõli / sesame seed oil
taimeõli / vegetable oil
200 ml kanapuljongit / 200 ml chicken broth

Vala munanuudlitele kuum vesi ja lase neil seista kuni on peaaegu pehmed, nõrut, sega 1 tl seesamiõliga. Woki wokpannis õliga ingver, küüslauk ja paprika. Lisa kanafilee, siis krevetid, siis sojakastme ja karriga segatud kanapuljong ja siis nuudlid.
Minul oli kanasupi keetmise päev, nii et kanapuljong oli from scracth ja kana oli keedetud. Aga toore kana ja kuubikupulbriga saab ka.

Cover the egg noodles with boiling water until almost soft, drain, toss noodles with 1 tsp. sesame seed oil. In a wok, combine veg. oil, ginger, garlic and bell peppers, wok. Add chicken, then shrimps. Then chicken broth that has been mixed with curry powder and japanese sauce (or soy sauce with sugar) and then add the noodles.
I was making chicken soup that day, so I had real chicken broth and boiled chicken, but broth from a cube and raw chicken is good as well.

No comments: