Sunday, November 4, 2007

Esimene lumi / First snow




Olen ringi rännanud ja ka üht-teist huvitavat söönud, aga ei ole jõudnud üles panna. Luban, et homme.
Täna oli üle pika aja taas võimalus enda köögis süüa teha ja tähistasin seda ühe tummise talvealguse salatiga. Pühitsemaks seda, et esimene lumi siiski ära sulas.

So I've been travelling again, have managed to score some good eats as well, promise to upload it tomorrow.
But today, as a celebration of being back home and able to cook in my own kitchen, I made a warm winter-salad, my homage to the fact that we already got some snow over the weekend (and it obviously melted).


Soe salat ahjuaedviljade ja kanaga / A warm chicken and oven-veggies salad

porgandit, peeti, paprikat sektoriteks lõigatuna / sectored carrots, beet and bell-pepper
neli küüslauguküünt / 4 cloves of garlic
1 keskmine kollane suvekõrvits / 1 medium yellow squash
klaas tomatimahla / a glass of tomato juice
oliiviõli / olive oil
1 tl mädarõigast / 1 tsp horseradish
Balsamico
soja kastet / soy sauce
mirin
köömneid / cuminseeds
tüümiani / thyme
soola ja pipart / salt and pepper
grillkana / roasted chicken

Piserdasin porgandite, peedi, paprika ja küüslauguküünte peale oliiviõli, soola ja pipart. Porgandile lisaks balsamicot ja tüümiani, peedile mirini ja köömneid ja paprikale sojakastet ja lükkasin 20 minutiks kõrgel kuumusel ahju.
Suvekõrvitsa lõikasin pikkupidi õhukesteks viiludeks, korraks kuumale pannile ja siis peale mädarõikaga segatud tomatimahl. Kuumutasin läbi kuni vedelikku jäi ca poole vähemaks.
Vooderdasin taldriku rohelis salatiga, selle peale suvekõrvits, siis meelepärases konsentratsioonis ahjuaedvilju ja grillitud kana.
Mina sõin salatina, siim sõi traditsioonilisemas kana + aedviljad vormis, maitses ühtviisi mõlemale.


I tossed the carrots, beets, bell peppers and garlic cloves in olive oil, salt and pepper. In addition I seasoned the carrots with balsamico and thyme, the beets with mirin and cuminseeds and the bell peppers in soy-sauce and sent them all into a piping hot oven for 20 minutes. At the same time I sliced the squash lengthwise into thin slices, tossed them on a pan and then poured over with tomato-juice (mixed with horseradish sauce). I let it simmer for a while, until the juice reduced by half.
I started building the salad from some green salad, topped with the sauteed squash, then the oven-veggies and some roasted chicken. I ate it as a salad, Siim didn't bother building it up and ate it in a more traditional "chicken with a side of veggies" way, but we both licked the plate afterwards :)

No comments: